2013-04-27

Noorder Dierenpark Emmen per trein

Al een tijdje stond een bezoek aan het  Noorder Dierenpark in Emmen op ons verlanglijstje. Niet echt naast de deur, maar we hebben goede herinneringen aan de vlindertuin en de hele opzet van het park. Helaas is een dierentuin niet vanzelfsprekend met een hond, dus hebben we er eerst even een mailtje aan gewaagd om te vragen of we met Vanna welkom zijn. Daarin hebben we aangegeven dat we (uiteraard!) de rust van de bewoners van de dierentuin zullen respecteren en zo nodig meer afstand zullen nemen. Het antwoord komt snel en is positief.

We besluiten per trein te gaan, met een dagkaart van het Kruidvat. Hoewel we al een aantal keren op een station zijn geweest om het komen en gaan van treinen te bekijken heeft Vanna er nog niet mee gereisd. Wel is ze een paar keer in- en uitgestapt als het nog even duurde voordat de trein weer vertrok en als de conducteur in de buurt was. Vanna vond dat toen niet fijn en om eerlijk te zijn, ik kan me er ook wel iets bij voorstellen, want bij sommige treinen zit er een gapend gat tussen perron en treeplank.

De dag begint met een heerlijk zonnetje en goedgemutst stappen we de trein in, voorzien van de gebruikelijke 'honden'bagage. We treffen een ouderwetse trein, met het bekende gapende gat bij de instap. Vanna heeft wat hulp nodig, maar het gaat goed. Zodra we een matje neerleggen, gaat Vanna daar heerlijk op liggen. De reis verloopt probleemloos. Bij het uitstappen ga ik voorop en springt Vanna zelf op het perron. We gaan op zoek naar de lift om de overstap naar de volgende trein op een ander perron te kunnen maken. Een dubbeldekker deze keer en de instap is veel aangenamer. Vanna stapt na een kleine aarzeling alleen in. De glazen deur in de benedenwagon is wat onhandig, maar we komen er heelhuids door.

Na nog een overstap op een trein van Arriva, waarvan de instap vrijwel naadloos overgaat in het perron (het kan dus wel!), arriveren we 3 uur later in Emmen.

We lopen naar het dierenpark, een wandeling van een kwartier, om even lekker de benen te strekken en Vanna de gelegenheid te geven haar behoefte te doen.
 

 

 
De dierentuin is prachtig. We starten met de vlindertuin, die ons jaren is bijgebleven. Niet voor niks, want ik vind dit nog steeds een serene rust uitstralen en de vlinders zijn prachtig. Veel oranje exemplaren deze keer. Speciaal gefokt vanwege de op handen zijnde troonswisseling. Helaas hapt Vanna af en toe naar de vlinders, dus we moeten wel opletten. Gelukkig went ze aan de rondfladderende insecten en met af en toe wat lekkers gaat het na een tijdje goed.

Vanna snuffelt veel, maar reageert verder nauwelijks op de overige dierentuinbewoners, maar we merken wel dat apen, giraffen en gnoes haar erg in de gaten houden. De neushoorn gaat zelfs in galop! Prachtig om te zien, maar we lopen toch maar snel een stukje door om geen onnodige onrust te veroorzaken onder de andere bewoners van de savanne.



 


 


Op de terugreis is de trein aanmerkelijk voller en wordt Vanna een beetje 'weggestopt' in de ruimte naast de klapdeur. We moeten wel opletten dat mensen de deur niet te ver openduwen, maar Vanna blijft rustig liggen, die is moe!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten