2013-04-21

Wandel voor Hulphond in Bussloo 2013

Ook dit jaar zijn we weer van de partij in Bussloo voor de Wandel voor Hulphond  wandeling,  die door Royal Canin georganiseerd wordt ten bate van Hulphond Nederland en misschien wel de grootste hondenwandeling van Nederland is.
Nu dus met Vanna, die net oud genoeg is om de hele wandeling zelfstandig te kunnen maken. Het is een hele happening met ruim 1500 honden en hun baasjes.

Deze keer zijn we er samen met vrienden, hun neefje en hun hond.
Het is prachtig weer.

Vanna heeft het in het begin heel moeilijk met al die andere honden. Er zijn zoveel honden en ze vindt soortgenoten zo ontzettend leuk! Helaas voor haar, mag ze er niks mee doen en na verloop van tijd kalmeert ze en kunnen we de wandeling starten. Het is elk jaar dezelfde route over een strandje en wat grasvelden om een prachtige plas, waarin de honden mogen zwemmen. Vanna mag het water niet in, met het oog op haar toekomst, maar ze kent het ook niet, dus kijkt ze eigenlijk niet eens wat daar gebeurt. De route kan eventueel verlengd worden, door om een tweede plas te lopen, maar de standaard route van 3 km is voor Vanna met haar 7 maanden ver genoeg. De route is mooi en de uitdaging groot, dat maakt dat we nu al voor de 4e keer terugkeren op dit jaarlijkse event. Telkens met een andere pup in opleiding, dat wel.

Onderweg treffen een terras waar nog zitplaatsen zijn en besluiten er een drankje en een snack te nuttigen.  Al gauw komt er een loslopend hondje kijken dat de snack van  manlief probeert te kapen. Helaas voor hem reageert mijn man supersnel (we zijn tenslotte pups gewend) en grijpt hij mis.

Razendsnel loopt hij om de tafel heen naar het neefje en voordat we kunnen waarschuwen heeft hij een heel broodje frikandel te pakken, schrokt het in een moordend tempo naar binnen en verdwijnt in de mensenmassa. Vriend en neef gaan er achteraan en spotten de eigenaars, die net tegen elkaar zeggen dat ze de hond aan moeten lijnen omdat er een terras in zicht is. Ze kennen hun pappenheimer…

Vriend merkt droogjes op dat het al te laat is en spontaan krijgt hij geld voor een nieuwe snack. Neef gaat blij weer in de rij staan voor een nieuw broodje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten