2013-04-20

Strand Noordwijk

Natuurlijk moet Vanna ook kennis maken met de zee en het strand. Tot nu toe was het niet erg aantrekkelijk om de hele rit naar het westen van het land te maken, omdat het zo verschrikkelijk koud was. Eindelijk is het prachtig weer en dus besluiten we een afgesproken bezoekje in Leiden te combineren met een bezoekje aan het strand in Noordwijk, voordat veel stranden vanwege het hoogseizoen  niet meer voor honden toegankelijk zijn.



Bij het naderen van Noordwijk blijkt dat we daarvoor niet de meest handige dag voor hebben uitgezocht. Er zijn allerlei wegen afgezet en de drukte is groot. Al snel blijkt dat er vandaag ook het 66e  bloemencorso Bollenstreek is. Best leuk, maar hoe komen we nu aan het strand? Gelukkig hebben we al snel door hoe we de wegen die afgezet zijn, kunnen vermijden en kunnen we uiteindelijk toch op loopafstand van het strand parkeren.

Op de boulevard aangekomen kunnen we ook nog even genieten van een aantal kleinere auto's uit het bloemencorso.






Bij het standbeeld van Koningin Wilhelmina lopen we het strand op.

Vanna wordt aangelijnd aan een lange flexlijn omdat ze de laatste tijd wat last heeft een selectief gehoor (we vermoeden enige mate van puberteit) en vooral moeite heeft met het woordje 'hier'. Op deze manier kan ze toch wat heen en weer draven en houden wij de controle. We beginnen aan onze wandeling met een onstuimige Vanna. De lijn wordt dus vastgezet op een korte stand totdat ze wat gekalmeerd is. Dat duurt gelukkig niet zo lang en daarna is het genieten voor ons alle drie.
 Prachtige blauwe luchten boven een zonnig strand. Vanna gaat keurig opzij voor de aanrollende golven. Iets dat we bij een toekomstige hulphond graag zien. Op deze manier kunnen we (en de toekomstige cliĆ«nt) na afloop van de wandeling gemakkelijk even ergens lunchen en worden we niet geweigerd omdat  het water en het zand aan alle kanten van de hond afdruipt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten