2013-06-08

Big, black & beautiful


Vanna heeft dit weekend bezoek van een (voor ons) oude bekende. Big, black & beautiful zijn termen die helemaal op logeerhond Purdy slaan. Purdy is ook onder alle omstandigheden zijn onverstoorbare, laconieke zelf en dus perfect gezelschap voor Vanna, die nog wel eens behoorlijk druk kan doen.

Purdy en Vanna hebben elkaar ontmoet toen Vanna nog een klein pupje was. Door diverse omstandigheden, is het daar helaas bij gebleven, maar nu is er dus volop  kans de kennismaking te vernieuwen.

Bij aankomst van Purdy gaan we eerst even samen wandelen voordat Purdy naar binnen mag. Zoals verwacht gaat het tussen Vanna en Purdy direct goed. Dat is vooral te danken aan Purdy’s goedmoedige natuur. Hij gaat lekker zijn eigen gang en laat Vanna heerlijk  in haar sop gaar koken.

Als Purdy’s vrouwtje weer vertrokken is, lopen beide honden los in de woonkamer. In het geval van Vanna is dat best wel een prestatie, want ze kan erg enthousiast zijn naar andere honden, zoals we het vorige weekend ook hebben gemerkt toen broer Valdo een nachtje kwam logeren. Om sneller te kunnen ingrijpen als er heftig gestoeid wordt, heeft Vanna voorlopig nog wel even haar lijn om. Purdy is inmiddels ruim 3 en mede daardoor vooral veel rustiger dan Valdo en Vanna . Hij is dus een prima voorbeeld voor Vanna.  Vanna vindt Purdy erg leuk en lijkt soms wel op een krolse kat, zo schurkt ze zich tegen hem aan.  Purdy vindt het vooralsnog prima.

Ze drinken gezellig gezamenlijk uit de waterbak en ik besluit al snel  er een flinke dweil onder te leggen. Purdy brast nog meer dan Vanna….

Eten geven we ze wel apart, omdat beiden de neiging hebben om te schrokken, maar een zwoerdstokje eten gaat prima in elkaars nabijheid. Ook de speeltjes worden gemakkelijk gedeeld.

We houden het goed in de gaten en zorgen ervoor dat beiden rustig blijven. Toch wordt het Purdy op zeker moment even te veel , al dat gekroel, en er volgt een diepe brom. Vanna toont zich onmiddellijk respectvol  en Purdy gaat met een diepe zucht op zijn mat liggen slapen.
 
  
Het blijkt vanaf uur 1 geen probleem om met beide honden tegelijk te gaan wandelen. Dat is heel fijn, want dat scheelt een hoop tijd. Zo loop ik met beide honden even langs de dierenarts omdat ik het gewicht van Vanna moet weten voor haar periodieke wormenbehandeling.

En omdat ie er toch bij is gaat ook Purdy even op de weegschaal. Een groot verschil: Purdy weegt 37,4 kg, Vanna net iets meer dan de helft: 19,7 kg.


Dat worden dus 2 pillen. Helaas vindt Vanna ze ontzettend vies en prakken en vermengen met haar favoriete hapje leverpastei helpt niet meer. Ze ruikt even, doet een mager likje en houdt het verder

voor gezien. Uiteindelijk moet ik het prakje met mijn vinger achter op haar tong afvegen en haar kin omhoog houden om haar, met veel tegenzin, de boel door te laten slikken. Volgende keer toch maar een ander soort gebruiken. 
Na afloop krijgt Vanna nog even een gewoon hapje leverpastei, die ze met argwaan bekijkt en met enige reserve naar binnen werkt. Purdy staat wel met grote ogen te kijken en krijgt voor de vorm een hapje leverpastei mee. Daarna  toont Vanna gelukkig ook weer wat meer interesse, want tot nu toe is leverpastei haar beste beloning.

 
Ik vermoed dat Purdy blij is als ie weer lekker naar huis kan zonder de overvloedige aandacht en afleiding van onze blonde schone.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten